logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Kiadványaink


Új kiadvány és térkép mutatja be a Tolnai borvidéket


Átfogó, háromnyelvû kiadvány népszerûsíti a Tolnai borvidéket és borturisztikai szolgáltatóit. A borvidék hegyközségi tanácsa a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatását felhasználva magyar, angol és német nyelvű turisztikai információs füzettel szólítja meg a borvidék látogatóit. A kiadványhoz elkészült egy új borvidéki térkép is, feltüntetve rajta a három körzetet és a térség kiemelt borturisztikai szolgáltatóit is.

A kiadvány bemutatja a Tolnai borvidék történetét, és külön fejezetben foglalkozik a mai helyzetével. A térség természeti adottságai, jellegzetességei, szervezetei mellett népszerű szőlőfajtái is bemutatásra kerülnek. Külön fejezet mutatja be a sikeres, ismertebb pincészeteket, és a borúti szolgáltatókat, éttermeket, szállodákat is összegyûjtöték.

„Hiánypótló gyűjtőmunka eredményét olvashatják látogatóink” – mutatta be a kiadvány Schmidt Győző, a borvidék elnöke. „Olvasmányos, de informatív írásokon keresztül kívánunk szólni az érdeklődőkhöz, nemcsak felkeltve a figyelmüket, de segítve is őket az eredményes tájékozódásban.”

Mint azt Schmidt Győző elmondta: „bár a magyar nyelvű szöveg kárára, de ragaszkodtak a német és angol nyelvű változathoz is. A német kiemelten fontos, hiszen a borvidék külföldi vendégei nagyobbrészt Ausztriából, Németországból érkeznek, angolul pedig eddig még nem jelent meg hasonló kiadvány. A füzet utolsó oldalán egy kihajtható térkép segíti a tájékozódást a borvidéken, jelezve településeit és borúti szolgáltatóit.”

A tízezer példányban megjelentetett kiadvány ingyenesen beszerezhető a Tolnai borvidék hegyközségi irodáiban, a Tolna megyei Tourinform irodákban, valamint a borúti szolgáltatóknál és a pincészeteknél.Dokumentum címe Típus Méret
A Tolnai Borvidék információs kiadványa 1.1 MiB

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. április 24.

Idén tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Tolnai Borvidéki Borverseny 2012. május 9-én szerdán 10 órától, a kölesdi Borok Házában. A verseny az eddig hagyományokhoz híven kerül megrendezésre. Az eredményhirdetés pedig május 11-én szintén Kölesden kerül megrendezésre.

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább