logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:


 

A szőlőtől a borig


Szinte minden borfogyasztó kíváncsi arra, hogyan lesz sokféle, néha a szemünk láttára éretté váló szőlőből hónapok és évek alatt annyiféle különböző, de önmagában komplex és sokszínű bor.

Ennek alapjait néhány bekezdésben le lehet írni, és igyekszünk is közérthetően megmagyarázni, mi is történik a borászatokban és pincészetekben. Ne feledjék azonban, a borkészítés szinte külön tudomány (nem kevés művészettel), minden részletet nem tudunk ehelyütt megvilágítani. Abban a borvidék meglátogatott pincéi és pincészetei lehetnek segítségükre.

 

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. április 24.

Idén tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Tolnai Borvidéki Borverseny 2012. május 9-én szerdán 10 órától, a kölesdi Borok Házában. A verseny az eddig hagyományokhoz híven kerül megrendezésre. Az eredményhirdetés pedig május 11-én szintén Kölesden kerül megrendezésre.

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább